linkedIn Intranet pro zaměstnavatele Databáze dobrých firemní praxí Kontaktenglish
Lidé se totiž dnes nerozhodují o tom, zda do nějaké firmy nastoupí, jen podle výše platu a typu práce.
Velkou roli hraje i klima a celková firemní kultura. Věříme, že podpora diverzity může být
pro mnoho stávajících i budoucích zaměstnanců silným motivačním prvkem.
Klára Gajdušková, ředitelka odboru firemní komunikace, Česká spořitelna

Konference „Diverzita na pracovišti“ se koná již 24. listopadu

9. 11. 2016 hvezdicka

Konference si klade za cíl seznámit publikum s aktuálními poznatky a výzvami v oblasti firemního managementu a poukázat na některé příklady dobré praxe, které české firmy a obecně zaměstnavatelé v této oblasti využívají. Součástí programu je několik prezentací, které se zaměří na vybrané otázky diverzity na pracovišti, ať už obecněji, v ekonomických i širších společensko-etických souvislostech, či zcela konkrétně. Rozměr praktických poznatků a zkušeností v programu konference reprezentují především dva diskusní panely, kdy v prvním zasednou odborníci a odbornice na vybrané aspekty diverzity (pohlaví, věk, zdravotní stav, sociální postavení, etnicita, sexuální orientace a identita), ve druhém pak zástupci a zástupkyně firem oceněných v letošním ročníku soutěže Firma roku: Rovné příležitosti 2016, který byl věnován právě tématu lidské rozmanitosti v kontextu firemní praxe. Kompletní program konference je dostupný zde.

Dodejme, že konference se bude konat ve čtvrtek 24. listopadu 2016 v prostorách České spořitelny, která je současně hlavním partnerem letošního ročníku soutěže Firma roku: Rovné příležitosti, a to na adrese: Rytířská 29, Praha 1, v čase od 9 do 16 hodin. Dalšími partnery ocenění jsou letos firmy: Plzeňský Prazdroj, Provident Financial a Vodafone. Také díky podpoře těchto partnerských organizací je účast na konferenci zdarma, včetně občerstvení, které bude na místě k dispozici. Konference bude probíhat v českém jazyce bez tlumočení. Závěrem doplňme, že záštitu nad konferencí ochotně převzalo Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky.

V případě vašeho zájmu o účast na konferenci se prosím registrujte online.

Těšíme se na viděnou s vámi a pevně věříme, že program konference bude pro vás zdrojem nových poznatků i inspirace pro vaše vlastní aktivity.

 

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI

FEMINISMUS.CZ

ZPRAVODAJ ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI DO FIREM



eu

Soutěž je v letech 2020 až 2022 podpořena v rámci projektu č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/17_081/0011557 „Na jedné lodi - podpora rovných příležitostí ve firmách“.

 
Obsah těchto stránek vyjadřuje postoj Gender Studies, o.p.s., a proto nemůže být v žádném případě považován za oficiální postoj Evropského společenství.

Projekt byl v letech 2006 až 2008 finančně podpořen Citi Foundation